Diëtist

Bij Behandelpraktijk De Haven werkt een diëtist. Zij is naast haar werk in het verpleeghuis ook inzetbaar voor ouderen uit Bunschoten. Wat zij voor u kan betekenen leest u op deze pagina.

Wanneer gaat u naar een diëtist?

U kunt terecht bij de diëtist als u gezondheidsproblemen of klachten ervaart waarbij voeding kan bijdragen aan het verminderen of het verhelpen van deze klachten. Denk hierbij aan een betere regulering van uw bloedsuiker het verminderen van maag-darmklachten of het afstemmen van de voeding op uw revalidatie. Ook als u slecht genezende wondjes heeft, ongewenst gewicht verliest of juist ongewenst aankomt in gewicht kan de diëtist met u meedenken.

Wat kunt u verwachten als u een verwijzing krijgt voor een diëtist?

De eerste afspraak duurt ongeveer 60-75 minuten. De diëtist neemt uw hulpvraag door en samen stelt u een behandeldoel. U gaat tijdens deze afspraak na hoe uw huidige voedingspatroon eruit ziet. Wat bent u gewend om te eten? Waar hecht u waarde aan?

Daarna kijkt u samen met de diëtist naar de mogelijkheden om dit te verbeteren. Hierbij ligt de nadruk op een advies dat voor u haalbaar is en past bij uw voorkeuren en wensen.

Indien gewenst ontvangt u een aantal dagen na de eerste afspraak het advies, een voorbeeld dagmenu en/of variatietips op papier. Tijdens vervolgafspraken wordt uw voortgang geëvalueerd en indien nodig wordt het advies bijgesteld.

Hoe kunt u een afspraak maken?

U kunt bij de diëtist terecht na een verwijzing van uw huisarts. Vervolgens kunt u een afspraak maken door te bellen naar 033-2476700. De afspraken vinden plaats in Zorg- en Wooncentrum De Haven. Afhankelijk van uw hulpvraag komt de diëtist ook op huisbezoek. Meer informatie over de tarieven en vergoedingen leest u in hier. 

De Haven
Zorg- en Wooncentrum


Bezoek- en postadres:
Op de Ree 161
3752 GM Bunschoten


Telefoon: 033 - 2476700
E-mail: behandelpraktijk@dehaven.nuCopyright 2015 - Zorg- en Wooncentrum De Haven